Ce e important sa cunoasca o ingrijitoare de batrani?

          In primul rand trebuie sa fie pregatita psihic pentru o astfel de meserie, sa cunoasca foarte bine ce implica aceasta si, mai ales, cum trebuie sa se comporte cu un om batran si bolnav.
Pentru a fi ingrijitoare de batrani este necesar sa ai abilitatea de a empatiza cu suferinta pacientului, dar si sa fii suficient de puternica pentru a nu te pierde cu firea in situatii de criza.

Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le cunoasca o ingrijitoare de batrani:

–  Programul pacientului
–  Tabieturile batranului
–  Modalitati de socializare
–  Acordarea primului ajutor
–  Pastrarea calmului in situatii de criza

Programul pacientului
Este absolut necesar ca o ingrijitoare de batrani sa cunoasca programul batranului, la ce ora trebuie sa se trezeasca, care este ora sa de somn, cand anume trebuie sa serveasca masa si sa isi ia medicamentele. Pentru o ingrijitoare de batrani aceste informatii sunt esentiale, asa ca trebuie sa le cunoasca in detaliu.

Tabieturile batranului
Sunt persoane care au anumite tabieturi, asa ca in limita posiblitatilor, o ingrijitoare de batrani trebuie sa se straduiasca sa le respecte. Daca batranul bea in fiecare dimineata ceai, daca are o anumita emisiune pe care o urmareste, daca vrea in fiecare dimineata sa citeasca presa etc, ingrijitoarea trebuie sa se preocupe de aceste lucruri, astfel incat viata pacientului sau sa fie cat mai placuta si usoara.
Modalitati de socializare
Este foarte important ca o ingrijitoare de batrani sa comunice si sa socializeze cu batranul. Aceasta socializare va face mult mai usor procesul de ingrijire, va stabili o legatura importanta intre cei doi si va aduce nenumarate beneficii pacientului.
Momentele de socializare aduc bucurie batranului si il fac pe acesta sa se simte bine, important. Starea psihica a batranului este foarte importanta pentru sanatatea generala a acestuia, asa ca o ingrijitoare de batrani ar fi bine sa abordeze diverse subiecte de discutie cu pacientul. Discutati despre subiectele preferate ale pacientului, despre familie, despre invatamant si alte subiecte care ii fac placere.

Acordarea primului ajutor
Notiunile minime de prim ajutor sunt esentiale pentru sanatatea pacientului. O ingrijitoare de batrani trebuie sa stie cum sa reactioneze in cazul in care pacientul cade, se loveste sau se ineaca. De multe ori, aceste informatii pot face diferenta dintre viata si moarte.

Pastrarea calmului in situatii de criza
O ingrijitoare de batrani trebuie sa fie foarte calma si sa gandeasca la rece atunci cand apar diverse situatii de criza. Asadar, daca pacientului i se face rau, ingrijitoarea trebuie sa sune de urgenta la salvare si sa explice operatorului cu exactiate ce s-a intamplat, care este starea pacientului, numele si adresa la care trebuie sa vina salvarea.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Ce e important sa cunoasca o ingrijitoare de batrani?&8221;

 1. Lenuta Szabl 14 februarie 2016 / 15:45

  Eu am lucrat 5 ani ca îngrijitor bătrâni,am făcut bine meseria din experienta de viată cu bunica mea si omatusa,din educatia primita dar as vrea sa fac un curs olline,cum se procedează..?

  • DEVELOPE YOURSELF 15 februarie 2016 / 15:44

   Buna ziua,

   Vi-am raspuns si intr-un comentariu anterior, dar il rescriu si aici ,,Sigur. Aveti optiunea cursului de ingrijitor in varianta online, astfel incat materialele sa le puteti primi pe e-mail, iar contactul cu d-na lector il puteti tine prin Skype. Practica o puteti face la dvs. in zona sau daca lucrati in Austria/Germania se poate incheia un contract de parteneriat cu familia la care prestati servicii de ingrijire. Insa pentru examenul final, in urma caruia veti obtine o diploma recunoscuta in U.E., va trebui sa va deplasati fie la Resita, fie la Timisoara, doar in aceste 2 locatii se sustin examenele finale. Pentru alte detalii referitoare la procedura de inscriere puteti sa ne contactati si telefonic la 0772 179 019.”

   O zi buna,
   Miha Vuc

  • DEVELOPE YOURSELF 15 februarie 2016 / 15:43

   Buna ziua,

   Sigur aveti optiunea cursului de ingrijitor in varianta online, astfel incat materialele sa le puteti primi pe e-mail iar contactul cu d-na lector il puteti tine prin skype. Practica o puteti face la dvs in zona sau daca lucrati in Austria/Germania se poate incheia un contract de parteneriat cu familia unde activati. Insa pentru examenul final, in urma caruia veti obtine o diploma recunoscuta in U.E., va trebui sa va deplasati fie la Resita, fie la Timisoara, doar in aceste 2 locatii se sustin examenele finale. Pentru alte detalii referitoare la procedura de inscriere puteti sa ne contactati si telefonic la 0772 179 019.

   O zi buna,
   Miha Vuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s