Si ingrijitorii de batrani pot fi … profesionisti

Timisoara – Centrul de calificare profesională „Develope Yourself” oferă oportunitatea de calificare profesională în meseria Îngrijitor Batrâni la domiciliu (COD COR: 513321), pentru toţi timişorenii interesaţi de dezvoltare.

Formarea urmatoarelor grupele de cursanţi începe în 15 decembrie 2011, la sediul firmei Develope Yourself de pe strada Tapia nr. 9B din Timişoara. În cadrul cursului, se asigură un efectiv de 240 de ore de parctică, în Centrul de Îngrijire Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara.
Pregatirea, include şi cursuri interactive de asimilare a cunostinţelor uzuale de îngrijire a vârstnicilor, pe parcursul a 120 de ore de pregătire teoretică, plus pachetul gratuit de 60 de ore de limbă germană, adaptat cerinţelor postului de îngrijitoare. Înscrierile se pot face la tel. 0745042221 sau adresa de email developeyourself.your@gmail.com.
Tot mai multe persoane migrează în ţările vecine ca îngrijitoare pentru cei vârstnici, iar a fi ingrijitoare nu presupune doar tolerantă, stabilitate emotională, flexibilitate şi calm ci şi pregătire profesională, într-un mod responsabil, pentru a putea face fată situaţiilor ce survin in procesul de îngrijire al vârstnicilor. “Develope Yourself”oferă acest nou tip de calificare, pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa practice această meserie. Diplomele eliberate in urma absolvirii unui asemenea curs, sunt acreditate de Ministerul Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului oferind recunoastere atât în ţară, cât şi la nivelul statelor membre al Uniunii Europene. Pe langă cunostinţele şi abilităţile acumulate beneficiarii au posibilitatea de a participa la interviuri organizate de parteneri din Germania sau Austria. În acest sens, persoanele care doresc să obţină un contract de muncă extern şi nu au cunoştinţe de limbă germană, pot opta pentru pachetul gratuit de 60 de ore de limbă germană, adaptat cerinţelor postului de îngrijitoare.
Pe fondul disponibilizărilor masive din 2009 şi a tendinţei avansate de migraţie spre zona de vest a Europei, în special în domeniul Îngrijirii de vârsnici, s-a născut Centrul de calificare pentru Îngrijitori, “Develope Yourself”, cu sediul central în Reşita. Dupa o activitate de aproape 3 ani, Centrul de calificare profesională a reuşit să pregateasca 970 de cursanţi, prin cursuri specifice acestui domeniu, dintre care mai bine de 30% au reuşit să obţină contracte de muncă în Germania sau Austria.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Si ingrijitorii de batrani pot fi … profesionisti&8221;

 1. Karla Racliu 7 Februarie 2012 / 8:57

  O mica rectificare la acest articol….mai bine de 30% din efectivul cursantilor nostri au reusit sa obtina contracte de munca externe , dat fiind faptul ca Develope Youself nu este agentie de plasare, ci simplu furnizor de formare profesionala!!!
  Karla Racliu (Koreck)

  • Karla Racliu 7 Februarie 2012 / 9:16

   …se pare ca avem o problema de tehnoredactare…si-mi permit sa revin asupra comentariului anterior…mai bine de 30 % din efectivul cursantilor nostri au reusit sa obtina contracte de munca externe prin intermediul nostru, punctand aici ca activitatea noastra nu implica intermedierea locurilor de munca; Develope Yourself este furnizor de servicii de formare profesionala, dar ofera beneficiarilor sai oportunitatea obtinerii unei oferte potrivite de munca prin intermediul colaboratorilor sai.
   De cele mai multe ori suntem intrebati daca li se garanteaza un loc de munca celor ce apeleaza la serviciile noastre de calificare…ei bine, nu! Nu putem garanta acest fapt, intrucat nu avem cum sa anticipam ca o persoana va reusi sa asimileze un nivel conversational de limba germana pana la finalizarea cursului (asta strict in cazul persoanelor care nu cunosc limba germana). Cursantii, care la finalizarea procesului de formare profesionala, indeplinesc cumulativ toate conditiile solicitate de partenerii nostri (cunoasterea limbii germane la nivel conversational- care sa permita relationarea cu pacientul/pacienta, existenta unei calificari certificate printr-un atestat, o diploma), au toate sansele sa obtina un contract extern. Asadar, cei care stiu ce vor si ce implica o astfel de meserie, nu au nevoie de garantia noastra; au nevoie de determinare si vointa, iar asta o vor gasi doar in ei insisi!

   Cu aleasa consideratie,
   Karla R.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s