Despre Ghidul de Limba Germana cu Karla Racliu (Koreck)

  Mie mi-a placut tare mult ideea Karlei Racliu (Koreck), cea legata de conceperea unui cu Ghid practic de Limba Germana.  Si cred ca tot ceea ce ea a reusit sa obtina, este demn de apreciat si de publicat.

   In randurile de mai jos veti gasi cum anume a luat nastere acest Manual si ce influenta are asupra persoanelor care doresc sa lucreze ca Ingrijitori de Batrani in Austria/Germania.

L.G: Cum s-a nascut aceasta idee?

Karla R: E o intrebare care mi se adreseaza de cele mai multe ori si mi-este tare draga. Mi-am dorit foarte mult sa concepem o biblioteca personala si acesta a fost debutul; vom continua cu alte proiecte de acest gen pe viitor. Evident, ideea s-a nascut si datorita solicitarii celor mai multi in aceasta directie. Necesitatea obtinerii unui nivel conversational, de cele mai multe ori, intr-un timp foarte scurt, ne-a determinat sa punem pe hartie structura unui ghid de limba germana specific meseriei. Realmente, este un bun indrumator pentru orice persoana hotarata sa invete limba germana atat cat sa se descurce sa relationeze cu persoana asistata si cu familia acesteia. De mare ajutor ne-au fost sugestiile absolventelor care lucreaza deja in domeniu si care ne-au povestit de ce anume s-au lovit la fata locului, la prima interactiune cu familia si persoana asistata.

Asadar, este o idee dictata de doleantele cursantilor nostri si de dorinta noastra de-a initia proiectul: Biblioteca personala Develope Yourself (BPDY).

 L.G: De ce Ghid practic de limba germana pentru Ingrijitoare?

Karla R: Va recomandam sa-l achizitionati, intrucat se va dovedi un instrument extrem de eficient in insusirea notiunilor elementare specifice, necesare oricarei persoane decise sa activeze in acest domeniu intr-o familie de etnie germana sau vorbitoare a acestei limbi.

L.G: Cum este privit de catre cursanti?

Karla R: Mda… Asta e intrebare pe care o adresez absolventilor nostri, dupa ce l-au parcurs integral. La aceasta intrebare cred ca nu eu sunt persoana potrivita sa raspunda.  Este de maxima utilitate, si ma bucura acest fapt (asta este raspunsul lor)! Sunt absolventi care nu au lucrat pe aceste manuale, dar care au vazut postarea de pe blog la momentul lansarii lui si m-au contactat ulterior sa si-l achizitioneze. Ghidul nostru se gaseste in bagajul celor mai multe persoane care pleaca periodic in Austria la ingrijit persoane varstnice. Si cred ca astfel vi-am raspuns.

L.G: Este util un astfel de ghid?

Karla R:  🙂 deja vi-am raspuns la aceasta intrebare…da, este! Si nu eu spun asta, ci beneficiarii nostri. Si ma bucur extrem de mult ca va pot raspunde cu asa o mare certitudine.

L.G: Este un proiect demn de apreciat. Ce planuri de viitor mai aveti? 

Karla R: Daca este sa vorbim despre proiecte cu acelasi profil, BPDY (Biblioteca personala Develope Yourself) se pregateste sa lanseze o prima brosura (ce se va dori a fi o revista) al carei continut sa ofere informatii utile ingrijitorilor de batrani ce activeaza in Austria.

Vorbim aici de drepturi si obligatii (perspectiva juridica), subiect destul de amplu ce se va regasi in paginile mai multor numere, tratate distinct si minutios. Se lucreaza deja la acest aspect! De altfel, vor fi articole extrem de utile activitatii de ingrijire la domiciliu si vom dedica cateva pagini acelor ingrijitoare ce vor dori sa ne impartaseasca din experientele lor in domeniu. Va exista o rubrica intitulata <Din jurnalul unei ingrijitoare…> Si gata cu informatiile….unde mai e elementul surpriza daca deja va „dau din casa”? 🙂

L.G: Multumim mult Karla Racliu pentru timpul acordat si mult succes cu proiectul Biblioteca.

Lenuta Glujdea

Reclame

Un gând despre &8222;Despre Ghidul de Limba Germana cu Karla Racliu (Koreck)&8221;

  1. Ungureanu Mina 6 iulie 2016 / 20:12

    Foarte util …și interesant.
    Mulțumesc…ați ales cel mai bun mod de a veni în sprijinul celor care vor sa muncească în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s