Insemnele ce autentifica un certificat de calificare profesionala

     Ca o mentiune, universal valabila pentru toti cei ce doresc sa se califice sau au facut-o deja… precizam cateva dintre insemnele ce autentifica un certificat de calificare profesionala:

* in antet apar intotdeauna precizate cele doua institutii:  Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si  Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, respectiv stema tarii noastre.

* fiecare certificat detine o serie si un numar unic care se afla in partea superioara stanga a certificatului, iar in partea dreapta se gaseste timbrul sec (in relief) al CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), care va fi pe viitor ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari)

* furnizorul de formare profesionala ce elibereaza certificatul apare mentionat si pe certificatul de formare profesionala si se poate verifica daca acesta detine o autorizatie valabila cautand denumirea sa in RNFFPA (Registrul National al Furnizorilor de Formare Profesionala). Aceasta autorizatie o veti intalni sub forma cod judet/nr. autorizatie/data completa de eliberare a autorizatiei (spre exemplu: 11/132/29.06.2009 este nr. autorizatiei sub care functionam noi).

E singura maniera prin care puteti verifica daca detineti sau obtineti un certificat autentic.    Persoanele care doresc sa dobandeasca un loc de munca in strainatate trebuie sa se asigure ca urmeaza/au urmat un curs de calificare valabil, iar certificatele de calificare profesionala sa poarta insemnele mai sus mentionate, astfel incat sa fie recunoscute la nivelul Uniunii Europene.

Maria Gurmai, Asistent Manager Develope Yourself-Resita
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s